Totstandkoming

Het Normenkader IBP is ontwikkeld in samenwerking met het onderwijs en op initiatief van het ministerie van OCW, Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en de VO-raad. Daarnaast is de samenwerking gezocht met zowel SURF als MBO Digitaal. Hierdoor werken we in de gehele onderwijssector toe naar dezelfde standaard voor informatiebeveiliging en privacy.

Achtergrond

Het normenkader is gebaseerd op modellen van de Nederlandse Beroepsvereniging van Accountants (NBA) en SURF. Het onderdeel Informatiebeveiliging is gebaseerd op het model van de NBA. Dit model wordt ook door SURF gehanteerd. Het onderdeel Privacy komt voort uit het SURFaudit Toetsingskader Privacy, dat is afgeleid van het “Borgingsproduct AVG” van de IBD/VNG. Het Toetsingskader[1]  valt onder de licentie Naamsvermelding-Niet Commercieel-Gelijk Delen 4.0 Internationaal.

Vragen?

Kennisnet is verantwoordelijk voor de doorontwikkeling en het beheer van het Normenkader IBP. Vanzelfsprekend werken we nauw samen met SIVON, de PO-Raad en VO-raad. Heb je een vraag of opmerking over het Normenkader IBP? Neem dan contact op via ibp@kennisnet.nl.

Programma Digitaal Veilig Onderwijs

Met het programma Digitaal Veilig Onderwijs bundelen het ministerie van OCW, Kennisnet, SIVON, de PO-Raad en de VO-raad hun krachten voor een onderwijssector waarin iedere leerling digitaal veilig kan leren en medewerkers digitaal veilig kunnen werken. Het programma biedt schoolbesturen heldere leidraden en een concreet ondersteuningsaanbod. Het programma stimuleert ook dat leveranciers hun productportfolio in lijn brengen met het normenkader. Zo kunnen scholen voldoen aan hun verantwoordelijkheid om een digitaal veilige organisatie te realiseren. Stap voor stap, Bit by Bit.

Afdrukken

Op deze pagina